Er lokala bröllopsguide i Västmanland

Hår & Smink

Skärmklipp 2019-02-14 21.32.11
Foto Fair by Frida

Boka en frisör redan 3-6 månader innan bröllopet. De som specialiserat sig på uppsättningar och är populära blir fullbokade ganska tidigt. Har du tänkt dig en speciell frisyr kan det vara bra att stämma av med din frisör om den frisyr du tänkt dig är möjlig. Leta inspiration i tidningar och på  nätet.

Sedan 2-3 månader innan är det kanske dags att göra en provuppsättning. Se till att vara förberedd med bilder och idéer på hur du vill se ut. Det underlättar och gör det enklare för frisören. På en provuppsättning gör man oftast inte hela uppsättningen utan prover mer och nålar upp håret, så att man kan få en idé om hur det kommer att se ut. Funderar du på slöja, tiara etc är det bra att ha bestämt det nu.

Klipp dig ca 2 månader innan. Håret ska inte vara nyklippt på bröllopsdagen.

Tvätta håret dagen innan bröllopet. Ett hår ska aldrig vara nytvättat samma dag som du ska göra uppsättningen eller frisyren.

På din bröllopsdag – Har du bokat en frisör så behöver du inte göra något mer än att slappna av och njuta av en lugn stund hos frisören. Ett tips är att ha en miniflaska hårspray med dig och extra hårnålar. För om du känner att håret börjar ramla ner under kvällen går det att rädda.

Makeup mm
Fair By Frida, Make-Up Artist & Hårstylist – www.fairbyfrida.se, Västerås

Frisörer
Salong Unik, Västerås
Salong Aqua, Västerås
Klippotek Mini, Fagersta – tel. 0223-165 00

Comments are closed.